- Nou




Ceai negru de Ceylon cu adaos de condimente naturale (cardamom, cuișoare, scorțișoară, ghimbir, nucșoară, piper).
Inspirat de amestecurile indiene. Perfectă pentru o seară de iarnă.
Număr de pliculețe - 25 de articole Greutate netă: 50g
Compoziție: ceai negru de Ceylon (85%) cu adaos de condimente: cardamom (2,5%), cuișoare (2,5%), scorțișoară (2,5%), ghimbir (2,5%), nucșoară (2,5%), piper (2,5%)
Țara de origine: Sri Lanka
Gen: BOPF (Broken Orange Pekoe Fannings)
Ceai negru:
Cel mai popular tip de ceai este cel ce suferă un lung proces de producție. Etapele de bază sunt: ofilirea, rularea, fermentarea și uscarea. Valorile aromate sunt determinate de factori precum: țara de origine a ceaiului, plantația, ora recoltării sau gradul de ofilire. Ceaiurile negre de Ceylon sunt considerate cele mai bune din lume.
Metoda de preparare:
Puneți un plic de ceai la o cană de apă fierbinte la 95 grade Celsius și preparați în două moduri:
- Cu un timp scurt de preparare de până la 3 minute băutura este revigorantă și stimulantă.
- Cu un timp de preparare de până la 5 minute rezultă o infuzie cu efect relaxant.
Pregătirea prea lungă provoacă un gust astringent.
Frunzele de ceai negru sunt potrivite doar pentru o infuzie.