Ceaiul rece

Ceaiul rece

Ați încercat să preparați ceai rece? Această metodă de preparare, deși consumă timp, permite scoaterea unor arome complet noi din ceai.

Dacă credeți că ceaiul nu vă va mai surprinde încercați să-l preparați la rece. Aceasta metoda este o mare alternativă la prepararea tradițională a ceaiului. Infuzia obținută în acest fel, pe lângă faptul că este mai delicată, poate surprinde cu o serie de arome complet diferite. Băutul rece înseamnă literalmente o bautura rece, dar nu este vorba despre ceai cu apă caldă preparat în mod tradițional și răcit apoi în frigider.

Cum se face?

Se pune ceaiul uscat într-un ceainic și se toarnă apă rece sau chiar cu gheață, apoi se pune în frigider sau într-un alt loc răcoros. În mod expres se poate pregati astfel: deșurubați capacul de la sticla de apă, puneți două plicuri de ceai în interior, inchideți-o și puneți-o în frigider. Ceaiul trebuie să stea la frigider timp de 2 până la 6 ore. În acest fel, vom pregăti o băutură răcoritoare, care va fi mult mai sănătoasă decât băuturile numite ice tea de pe rafturile magazinelor.

De ce merită să incercati această metodă?

Când preparăm ceai cu apă rece, obținem o băutură mult mai delicată, în care nu simțiți amărăciunea (sub acțiunea apei reci, majoritatea taninilor responsabili de gustul amar rămân în frunze, iar florile sau fructele vin în prim plan).

Această metodă de preparare face, de asemenea, ca băutură să aibă un conținut mai mic de cafeină, adică teină și catehină.

Când este cel mai bun moment pentru un ceai preparat la rece?

Metoda funcționează cel mai bine vara, pe timp cald, când organismul are nevoie de hidratare constantă. Ceaiul pregătit în acest fel nu numai că îți va potoli setea, ci revigorează și dă energie.

Ce ceaiuri vor funcționa cel mai bine cu această metodă?

Puteți experimenta cu ușurință în acest domeniu, dar merită să știți că este perfectă mai ales pentru ceaiurile și amestecurile verzi cu fructe, flori sau mirodenii. În timp ce apa caldă suprima ușor astfel de arome, prepararea rece le va evidenția perfect. Se poate dovedi că ceaiul pe care îl cunoaștem de mult timp, pregătit folosind această metodă, ne va surprinde cu un gust complet diferit. Dintre ceaiurile negre vă putem recomanda, de exemplu, Darjeeling. De asemenea, pot fi preparate în acest fel amestecuri care nu conțin ceai, adica infuziile de fructe din seria Fruit Infusions ce sunt perfecte si pentru copii.

Amintiți-vă că în magazinul nostru online veți găsi o selecție uriașă de diferite ceaiuri de cea mai înaltă calitate, care sunt ideale pentru fabricarea băuturii folosind metoda de preparare la rece.

All comments

Leave a Reply