Ceai sau Cafea?

Ceai sau Cafea?

Ceai sau Cafea?

Aproape un miliard de oameni beau cafea sau ceai în fiecare zi. De-a lungul timpului aceste două băuturi au fost elementul central al societăților și culturilor și continuă să fie folosite de mulți pentru beneficiile aduse sănătătii.

Deci, ce este mai bine: ceai sau cafea?

Nu vrem să dezlănțuim o dezbatere, dar incercăm să punem la punct un ghid privind diferențele dintre ceai și cafea, profilurile lor unice, popularitatea, beneficiile pentru sănătate și când se bea unul în locul celeilalte. Și chiar dacă suntem o companie importatoare de ceai trebuie să recunoaștem că mulți dintre noi se bucură de o ceașcă proaspătă de cafea!

Tot ceaiul provine dintr-o singură plantă: Camellia Sinensis. Și, din punct de vedere tehnic, orice NU este din Camellia Sinensis este o "infuzie de plante" sau "infuzie pe bază de plante" - cum ar fi mușețelul egiptean, ceaiurile de menta și ceaiul Rooibos.

Legenda spune că o frunză a acestei plante a căzut din întâmplare în ceașca împăratului chinez iar până în anii 1800 China a cultivat și a produs aproape tot ceaiul din lume. Astăzi, însă, ceaiul este cultivat în aproape 40 de țări diferite, cel mai mult provenind din China, Sri Lanka, Kenya, India și Turcia.

Și, deși există mii de soiuri diferite de ceai, acestea sunt de obicei separate în patru categorii: alb, verde, oolong și negru.

Ceea ce determină tipul de ceai este oxidarea (pe care o vom explica mai târziu) - același proces care face ca interiorul unui măr să devină maro după câteva minute. În general, cu cât este mai oxidat ceaiul, cu atât va fi mai închis la culoare; ceaiul alb și ceaiurile verzi sunt cele mai puțin oxidate, în timp ce ceaiul negru are o oxidare completă a frunzelor.