Timpul ceaiului

Timpul ceaiului

Cu 5000 de ani în urmă trăia în China un împărat numit Shen Nung. Conducător inzestrat, om de știință creativ și patron al artelor Shen Nung a făcut o regulă din fierberea apei înainte de a fi consumata. O precauție pentru igienă.

Într-o zi, în timp ce o oală de apă era ținută la fiert, el a făcut o descoperire uimitoare absolut din intamplare. Câteva frunze uscate au căzut în apa ce fierbea și i-au schimbat acesteia culoarea; din curiozitate împăratul a gustat si a realizat că este răcoritoare. Acesta a fost modul în care a fost descoperit ceaiul și apoi popularizat în China de către împărat drept o băutură naturală. Astăzi ceaiul a câștigat o popularitate extraordinară în întreaga lume, indiferent ca este consumat drept o băutură caldă ori rece, si vine într-o gamă largă de arome numai bune să vă bucure simturile.

Unul dintre lucrurile cu care ne luptam in ultima vreme este sa găsim timp pentru a ne găsi echilibrul, ceea ce sună ca un (si chiar este!) paradox, pentru că odată ce ne facem timp pentru ceai ne dăm seama cât de mult timp avem. Asadar trebuie să ne linistim din cand in cand, numai că linistirea cu intenție este diferită de distanțarea de supraîncărcare. Odată ce “găleata” mentală e plină este dificil de golit pur si simplu. Iar cu expunerea prin intermediul mediei și tehnologiei este extrem de ușor să devii supraîncărcat. În mod ideal am putea găsi o oră pe zi pentru reconectarea cu noi și pentru a ne face ziua minunată, însă acest lucru nu este întotdeauna posibil; dar TREBUIE să incercăm să facem o pauză de macar 10 minute acasă sau la serviciu! Un profesor mi-a spus odată că in viată trebuie să știi ce știi, asta insemnand că odată ce știi ceva trebuie să ramai consecvent si să nu te păcălesti singur că nu știi. Asadar stim că avem nevoie de pauze pentru a ne odihni si e păcat să ne păcălim singuri ...

Cat despre ceai, știinta de a face un ceai bun începe de la găsirea apei potrivite, alegerea celui mai bun ceai posibil și continuă cu câteva minute pentru pregătirea acestuia. În numai zece minute pe zi acest timp poate fi folosit ca un moment de reîncărcare pentru a ne îmbunătăți restul zilei.

Haideti să folosim cele zece minute fără telefon, computer sau alt motiv de distragere a atentiei și să incepem să construim de acolo. Ramaneti fideli acestui ritm și veți fi surprinsi de ceea ce pot face numai zece minute.