Distinctie la  Premiile Guild of Fine Foods Great Taste 2020 pentru 4 ceaiuri Basilur

Distinctie la Premiile Guild of Fine Foods Great Taste 2020 pentru 4 ceaiuri Basilur

Suntem deosebit de incantati sa va impartasim faptul ca Basilur a castigat 4 premii de o stea la Concursul Great Taste Awards 2020 pentru English Breakfast, Earl Grey, Autumn Tea si Cream Fantasy. De asemenea, dorim sa va multumim sincer pentru increderea dvs. in ceaiurile noastre si  va asiguram (in numele colegilor nostri, producatorii ceaiurilor) ca vom continua sa obținem cele mai bune recolte de ceai pentru dvs.

Great Taste este cel mai mare și mai de încredere concurs din Marea Britanie pentru specialități alimentare și băuturi. De la infiintarea lui in 1993 Great Taste este reperul pentru produse de calitate. Doar cele mai bune produse poartă sigla negru-aurie. 

Această formă de acreditare, organizată de Guild of Fine Food, testează anual peste 10.000 de produse ce concurează pentru a câștiga un râvnit premiu de una, două sau chiar trei stele. Anul acesta au participat 12.777 de produse din 106 tari, judecate de experti timp de 14 saptamani. Dintre ele, anual, cam 1,5% sunt recompensate cu 3 stele.

Fiecare intrare este realizată printr-un proces de judecată riguros, condus de experți din industrie. Bazinul de evaluare este format din peste 400 de experți (bucătari, achizitori de alimente, critici gastro și comercianți cu amănuntul), care participă la sesiuni desfășurate pe parcursul a câteva luni. Majoritatea jurizărilor se desfășoară la sediul central al Guild of Fine Food, construit în Dorset, însă în 2020 s-au efectuat în Belfast dar și la Specialty Food Show din Harrogate, precum și în centre de testare specializate pentru ceai și cafea. 

Cum se acorda aceste stele:

1 stea: un aliment care ofera o aroma fantastica - cam 25% dintre participanti obtin acest rating in fiecare an.

2 stele: alimente si bauturi delicioase - mai puțin de 10% din participanti obțin acest rating.

3 stele: alimente extraordinar de gustoase - mai putin de 3% din produse primesc stelutele maxime in fiecare an. 

Odată selectarea încheiată toți câștigătorii de trei stele se înfruntă într-o rundă finală, care are ca rezultat un Top 50. În cele din urmă, cele mai bune specialități regionale și, bineînțeles, campionul suprem sunt încoronati la o cină de premiere.

Premiile Guild of Fine Foods Great Taste sunt echivalentul premiilor Oscar pentru produse alimentare.

#basilurtea #basilurtearomania #ceai

All comments

Leave a Reply