Cum alegem ceaiul

Cum alegem ceaiul

Ceaiul de calitate proastă va fi întotdeauna un ceai de proastă calitate. Va recomandăm să incepeți cu calitatea si să vă treziti toate simțurile pentru a i-o simți: cautati o aromă satisfăcătoare, o frunză nu prea crocantă și o culoare bună. Și puneți-va întrebări. "Știu în ce an a fost cules? În ce lună a fost cules?" Acestea sunt tipurile de lucruri pe care furnizorul de ceai ar trebui să le poată spune. La Basilur luna de expirare este luna in care a fost recoltat si ambalat ceaiul. In cazul anului recoltarea s-a facut in urma cu trei ani fata de anul de expirare pentru ceaiul alb, verde sau negru si cu doi ani in urma pentru infuziile de fructe.

Plicuri versus frunză liberă - Puteți face o ceașcă bună de ceai folosind un pliculeț de ceai? Ei bine, da și nu. Dar mai ales nu. Pungile de ceai pe care le vedem pe rafturile supermarketurile noastre au călătorit adesea timp de trei sau patru ani pentru a ajunge acolo. Rezultatul este o pungă de ceai vechi și lipsit de gust în majoritatea cazurilor. Dar nu toate plicurile sunt rele, atât timp cât ceaiul este proaspăt. Dacă este un ceai proaspăt atunci da, puteți obține o ceașcă de ceai pe jumătate decentă.

Este important să încălziți în prealabil vasul și/sau ceașca înainte de a vă extrage infuzorul (cazul ceaiului frunze). Este vorba despre extragerea mai rapidă a aromei ceaiului, insa un vas rece va scade și temperatura apei tale, care este un alt nu-nu.

Nu aveți nevoie de echipament scump, dar un infuzor încăpător este o necesitate. Spațiul este cel mai important pentru ceaiurile din frunze intregi, carora le place să se relaxeze și să se desfășoare pentru a infuza corect. Un infuzor mai mic este ok pentru ceaiurile tăiate mărunt, care se infuzează mai repede.

Raportul corect - La fel precum cafeaua, ceaiul perfect este un joc de raport: două grame de ceai la 200 mililitri de apă. Este o regulă bună pentru orice tip de ceai, dar unele ceaiuri, precum albul și verdele, sunt mai ușoare (mai slabe) decât altele.

Unora le place fierbinte (mai mult decât altora) - Ceaiurile mai întunecate, precum ceaiurile negre și oolongul mai întunecat, funcționează cel mai bine în apă în jurul valorii de 100 de grade. Albele și gălbuiele sunt mai bune la temperaturi mai scăzute, oriunde de la 60-80 grade. Ceaiurile verzi se descurcă cel mai bine la aproximativ 60 de grade.

Nu aveți un ceainic elegant? Nu va faceți griji. Doar fierbeți apa, completați cu un pic de apă rece și apoi infuzați in ea.

Toată lumea știe că ceaiul trebuie preparat, dar pentru cât timp? Fereastra este de trei până la cinci minute, și atunci este pur și simplu un caz de adaptare la gustul personal.

Când vine vorba de a bea ceai cu lapte, este lapte înainte de ceai sau după? Eu mă află în ultima tabără. Băutorii de ceai care adaugă lapte sunt foarte deosebiți dupa culoarea ceaiului lor. Și este greu să obții ACEA culoare atunci când laptele intră primul in ecuatie. Nu poți scoate laptele dacă ai pus prea mult, așa că il voi pune întotdeauna după și așa pot să văd culoarea în timp ce amestec.

Gândește out of the box, sau pentru bautorii de ceai în afara canii - În timp ce ceaiul tradițional englezesc se simte mult mai acasă într-o ceașcă sau cană, aroma și efectul vizual al altor ceaiuri pot fi îmbunătățite de un recipient diferit, cum ar fi un pahar de vin sau de sherry. Este vorba despre luarea în considerare a experienței generale. Oolong mai întunecat la temperatura camerei, sau ceai alb sau verde rece, cu mâncare, ca alternativă la alcool. Nu l-aș servi într-o cană, la fel cum nu aș bea vin dintr-o cană. Asadar servirea ceaiului într-un pahar de vin sau sherry este un mod elegant de a bea ceai și de a mânca.

All comments

Leave a Reply