Ceasca perfecta de ceai

Ceasca perfecta de ceai

Există cunoscători si există consumatori. De ceai. Treaba cu dependenții de ceai este că cei mai mulți dintre ei presupun că sunt cu toții cunoscători. Și (de cele mai multe ori) există și rețete personalizate in mâneca unui iubitor de ceai. Dar este oare vreo modalitate de a face o distincție între un expert de fotoliul și un adevarat cunoscator?

Mai jos cateva dintre greșelile de preparare a ceaiului, pe care le putem evita pentru a obține ceașca perfectă.

1) Când se toarnă apă clocotită: greșeala de amator să torni apă clocotită peste ceai. Modul recomandat, potrivit experților, este adăugarea frunzelor de ceai sau a plicurilor de ceai după ce apa a fost fiartă și răcită puțin. Cu toate acestea rețineți că fiecare ceai este diferit și, prin urmare, necesită o temperatură diferită a apei în timp ce este preparat. De exemplu, modalitatea ideală de a savura ceaiul verde este adăugarea în apa nu atât de fierbinte. Ceaiul verde va avea un gust amar dacă apa este foarte fierbinte. Temperaturile recomandate de specialisti pentru infuzare sunt:
- Verde japonez 70-77°C
- Verde chinezesc 77-82°C
- Alb 77-82°C
- Oolong 82-88°C
- Darjeeling 88-93°C
- Negru 94-100°C
- Infuzii de fructe 93-98°C
- Infuzii de plante 94-100°C

2) Stoarcerea plicului de ceai: Dacă faceți ceai fără lapte și stoarceți plicul de ceai de marginea cestii sau ceainicului ceaiul dvs. va avea un gust amar. Cu toate acestea, dacă faceți ceai cu lapte (și apa și laptele au fost fierte împreună) ar trebui să infuzați plicul de ceai pentru o perioadă mai lungă pentru ca aroma ceaiului să "înflorească".

3) Scoaterea capacului de pe ceainic/ceașcă: Potrivit experților, pentru majoritatea ceaiurilor, este mai bine să scoateți capacul de pe ceainic sau ceașcă în timp ce infuzați ceaiul. Motivul pentru aceasta manevra este acela ca permite accesul oxigenului, esențial pentru ca ceaiul să-și atingă cea mai bună aromă. De asemenea, previne supra-prepararea ceaiului. Totuși acest lucru nu funcționează pentru ceaiul negru.

4) Evitați să folosiți apă de la robinet, microunde sau apă reîncălzită: Utilizarea apei de la robinet înseamnă că va exista un gust chimic in ceaiul dvs. Apa încălzită la microunde aduce un gust metalic ceaiului iar apa reîncălzită a pierdut deja oxigen, ceea ce înseamnă că ceaiul dvs. va fi plat. În plus, toate sunt neigienice. Apa trebuie să fie rece, proaspătă și filtrată.

5) Când se adaugă lapte: laptele trebuie adăugat după ce apa a fost fiartă și răcită împreună cu frunzele/plicul de ceai. Încercați să mențineți cantitatea de lapte mai puțină, dacă doriți ca aroma ceaiului să fie proeminentă. Dacă va fi o cantitate de lapte mai mare, atunci laptele va depăși aroma ceaiului.

All comments

Leave a Reply